Les empreses han d’incorporar la gestió dels al·lèrgens en els seus plans d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC) tenint en compte el següent:
– Gestió de matèries primeres i verificació de possibles ingredients ocults.
– Gestió de formulacions.
– Verificació d’ingredients.
– Reformulació per eliminar ingredients al·lergènics.
– Verificació d’equips d’instal·lacions i processos.
– Validació i control d’operacions de neteja.
– Formació específica del personal manipulador.
– Control de l’etiquetatge.
L’etiquetatge precautori pel que fa a la possible contaminació creuada només és justificable sobre la base d’una avaluació i una gestió del risc responsable. Els missatges d’advertiment o precautoris només s’han d’utilitzar quan hi hagi un risc demostrable de contaminació creuada i no s’han d’utilitzar mai en substitució de les bones pràctiques de fabricació. L’Organització Mundial de la Salut (OMS), va publicar l’any 2024 una nota informativa sobre les dosis de referència per a al·lèrgens alimentaris, on fa recomanacions per a l’etiquetatge precautori d’acord amb uns llindars de detecció de cada al·lergen.