Mapa Perills

Mapa de Perills Alimentaris

Classificació per perills

Toxoplasma gondii pertany a la família Sarcocystidae i és un protozou paràsit, intracel·lular obligat, que és l’agent causant de la toxoplasmosi. Els hostes definitius de T. gondii són els felins, i als seus intestins habiten les fases adultes del paràsit que produeixen els oocists. Aquests s’alliberen a través de les femtes i poden romandre viables a… veure detalls

,

El gènere Trichinella és un paràsit circular que pertany a la classe Nematoda, també coneguts com a cucs rodons, i diverses espècies d’aquest gènere són els agents causants de la triquinel·losi (o triquinosi). Els mamífers són els hostes més importants per a Trichinella. Les larves d’aquest paràsit s’enquisten al teixit muscular i es localitzen fonamentalment… veure detalls

Els bacteris del gènere Vibrio spp. són bacils gramnegatius, anaerobis facultatius que presenten mobilitat gràcies a la presència de flagels. Són bacteris aquàtics ubics presents en aigües temperades costaneres amb una salinitat baixa o mitjana. Es troben principalment en el tracte digestiu de diverses espècies de marisc, sobretot mol·luscs bivalves (ostres, cloïsses, musclos), però també… veure detalls

El virus de l’hepatitis A (VHA) pertany al grup dels enterovirus, de la família Picornaviridae, i és un virus sense embolcall amb un genoma d’RNA. Existeixen sis genotips (I-VI) del virus de l’hepatitis A. Els genotips I, II i III contenen soques associades a la infecció en humans. El VHA és molt resistent i es… veure detalls

El virus de l’hepatitis E (VHE) és un virus RNA sense embolcall amb una càpsida icosaèdrica de 27 a 34 nm de diàmetre, que representa el prototip del gènere Hepevirus dins de la família Hepeviridae. El VHE té una diversitat genètica considerable. Se n’han identificat set genotips en total. Els genotips 1 i 2 només… veure detalls

Yersinia enterocolitica és un bacteri gramnegatiu de la família Enterobacteriaceae, anaerobi facultatiu i no esporulat. Pot multiplicar-se en un rang de temperatures que va des dels 0 °C fins als 45 °C, amb un rang òptim de creixement situat entre els 25 °C i els 29 °C. Pot tolerar un rang de pH que va des de 4 fins a… veure detalls