Inici / Perills / Productes d'origen animal / Llet i productes làctics / Derivats / Pàgina 2
Bacils Gram negatius de la família Enterobacteriaceae, anaerobis facultatius, no formadors d’espores. El gènere Salmonella spp. actualment es divideix en dues espècies: S. enterica i S. bongori. A la vegada, S. enterica es divideix en sis subespècies. Les subespècies es diferencien per les seves característiques bioquímiques i relacions genètiques. Els serotips de la subespècie I (S. enterica subespècie enterica) són els responsables d’ aproximadament… veure detalls
Bacils gramnegatius, anaerobis facultatius, no mòbils i no formadors d’espores i que pertanyen a la família Enterobacteriaceae (com Escherichia coli i Salmonella spp). Hi ha quatre espècies de Shigella: Shigella sonnei, Shigella flexneri, Shigella boydii i Shigella dysenteriae. Són els agents causants de la shigel·losi o disenteria bacil·lar en humans. Algunes soques (Shigella dysenteriae) produeixen l’enterotoxina Shiga,… veure detalls
El RASFF en va notificar 9 alertes, rebuigs a la frontera i notes informatives entre 2011 i 2013. Hi destaca la presència de:
– Cossos estranys (4 notificacions).
– Fongs en iogurt (3 notificacions).
– Listeria en quallada i iogurt líquid pasteuritzat (2 notificacions).